"Wonderbaarlijke genezing"

Dit stuk bevat de inleiding van mijn scriptie over Degeneratieve gewrichtsproblemen bij paarden. In deze inleiding beschrijf ik het verhaal van mijn paard Latoya.

---------------------------------------------------------------------------------------
Inleiding

Mijn scriptie gaat over artrose en gewrichtsproblemen bij paarden. Ik heb best lang over een onderwerp nagedacht terwijl het eigenlijk zo voor de hand liggend was wat mijn keus moest worden. Mijn paard Latoya werd namelijk op 3 jarige leeftijd ernstig kreupel aan haar rechter voorbeen en na vele onderzoeken werd er artrose en OCD (osteochondrose dissecans) in het kogelgewricht gediagnosticeerd.

De artrose had de benaming fase 4 gekregen (op een schaal van 1 t/m 4) en de arts zou het op zich liever als fase 5 benoemen, maar die bestond niet. De OCD was operabel, maar de kans dat ze ooit weer rad zou lopen was toch zeer klein! Ik heb haar laten opereren en de operatie was gelukt. Het was nu alleen de vraag hoe het zich zou ontwikkelen. De artrose zat er uiteraard nog en ook was er wat van een ontsteking want de synovia was troebel en te weinig. Ze heeft daarom ook tot 2 keer toe inspuitingen in het gewricht gehad met ontstekingsremmers. De doktoren waren geschrokken van de werkelijke toestand waarin het gewricht verkeerde en gaven me niet veel kans op een paard dat weer rad zou lopen.
We moesten een week of 10 uittrekken om te herstellen van de operatie en dan langzaam weer aan het werk gaan. Helaas werden de vermoedens werkelijkheid en bleef Latoy enorm kreupel op haar rechter voorbeen. Omdat de reguliere artsen niets voor ons konden doen, ging ik aan het lezen en zoeken naar remedies tegen artrose. We kwamen terecht bij acupuncturisten (humane, want voor paarden waren ze toen nog niet te vinden), kwakzalvers en homeopaten, die achteraf geen enkele opleiding bleken te hebben. Paranormale genezers en noem het maar op, ik vond ze en liet ze opdraven en betaalde grof geld, maar werd iedere keer weer teleurgesteld.

Ik was teneinde raad en er bijna aan toe haar te laten inslapen omdat ze zó kreupel liep dat het werkelijk pijn deed er naar te kijken. Maar ze had zóveel levensmoed en was eigenlijk zo stoïcijns over haar been, dat ik niet op wou geven en toch weer verder zocht naar een oplossing.


 

Via via kwam ik aan het adres van weer “een” homeopaat, hij zou “wonderen” verrichten en een wonder was wel wat we nodig hadden. Ted B. bleek een klassiek homeopaat te zijn en had zijn opleiding gedaan aan de School voor homeopathie in Amersfoort. Toch had hij een onconventionele behandelingswijze, hij is sterk paranormaal begaafd en stelt de diagnose door middel van handoplegging.

Latoy kreeg een aantal globuli voorgeschreven, die ik éénmalig moest geven. Ik was werkelijk verbaasd, hoe zouden 5 van die kleine korrels mijn paard van 176 cm beter moeten maken??? Binnen 2 weken liep ze weer helemaal rad, en op de artrose heeft ze NOOIT meer kreupel gelopen. Ik rij inmiddels zeer fanatiek Endurance met haar (lange afstandwedstrijden) en we hebben het inmiddels tot de klasse 3 geschopt, afstanden boven de 80 km. Het paard dat op haar derde al werd afgedaan als zijnde slachtpaard en te slecht als weideversiering zou zijn wordt dit jaar (2006) 12 jaar, we zijn inmiddels dus 9 jaar verder!

Het middel wat ze kreeg was C....., een middel wat voor mij prachtig is, want het heeft mij mijn paard terug gegeven…